Strafrechtadvocaat Alex Allersma is een realist

Alex Allersma is een realist. Na meer dan twintig jaar ervaring als advocaat is hij realist genoeg om te weten dat een ongeluk in een klein hoekje zit. En dat de Wet van Murphy geen bedenksel van een organisatiedeskundige is.

Alex begrijpt dat de kosten van een strafrechtadvocaat voor veel mensen stevig zijn. Daarom neemt hij ook zaken op basis van toevoeging aan. (Toevoeging? Dat is door de overheid gefinancierde rechtsbijstand.) Mocht u daarvoor om welke reden dan ook niet in aanmerking komen, dan is hij vaak bereid een prijsafspraak te maken.

Want veel strafzaken zijn te overzien. Er zijn een aantal kwesties in het strafrecht waarin goed in te schatten valt welke werkzaamheden moeten worden verricht. Om een paar te noemen:

  • ingevorderde rijbewijzen
  • in beslag genomen zaken
  • zaken in verband met alcohol en verkeer
  • bezwaar tegen een omzetting van een taakstraf

De verrassingen van een strafzaak

Dan nog realiseert Allersma zich dat de kosten van een advocaat er flink kunnen inhakken. Maar goede raad is nou eenmaal duur, en zachte heelmeesters maken stinkende wonden. Wat op het eerste gezicht simpel en duidelijk lijkt, kan verrassend anders uitpakken. Bijvoorbeeld als het OM anders reageert dan verwacht. Of als de verdachte niet tijdig met Alexander Allersma belt.

Want dan blijkt er een ontnemingsvordering van vele tienduizenden euro’s in de lucht te hangen. Of blijkt de invorderingstermijn niet te worden verrekend met de opgelegde ontzegging van de rijbevoegdheid. Of is er ineens iemand die beweert dat hij voor vele duizenden euro’s schade heeft geleden. Of wil het CBR ineens dat de veroordeelde op zijn rijvaardigheid wordt gekeurd. Begint het u te duizelen? Alex legt het u graag uit.

Wees er op tijd bij: neem contact op met Alex Allersma

Het komt veel te vaak voor dat Alex door verdachten wordt benaderd als ze in hoger beroep willen gaan. Hij helpt hen met alle plezier! Maar waarom niet direct gekomen, bij de eerste oproep om op het politiebureau te verschijnen? Waarom niet direct na de aanhouding vanuit het politiebureau gebeld? Door meteen een strafrechtadvocaat in te schakelen, is uw zaak misschien sneller afgehandeld, met een gunstiger resultaat. Welkom in de realiteit.

Rechtsgebiedenregister

Alex Allersma heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofdrechtsgebieden geregistreerd:

  • strafrecht
  • jeugdbeschermingsrecht

Op grond van deze registratie is hij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten 10 opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.