Cees van der Maas – Belastingkundige

Kom bij Cees van der Maas niet aan met problemen die makkelijk op te lossen zijn. Dan verveelt hij zich te pletter. Verras hem liever met een vraag die niemand ooit eerder bij hem heeft neergelegd. Leg hem een situatie voor waarmee uw belastingadviseur en uw accountant geen raad weten. Kom handenwringend binnen met een ingewikkelde, hopeloze zaak. Dat vindt hij heerlijk, omdat hij daar al zijn creativiteit in kwijt kan. Omdat hij er hard voor moet knokken om de zaak op te lossen. Hoe groter het probleem, hoe groter de uitdaging om een oplossing te vinden, en zo ziet Cees het graag. Zelfs zijn kantoorgenoten denken soms dat een zaak geen kans van slagen heeft. Dat draagt alleen maar bij aan Cees’ werkplezier.

Misschien nam hij indertijd, na twee decennia bij de Belastingdienst te hebben gewerkt, het besluit om over te stappen naar de advocatuur juist vanwege de verveling. Alles wat hij deed, was uiteindelijk een herhaling van wat er al eerder voorbij was gekomen. En al was zijn positie nog zo mooi, een nieuwe uitdaging was mooier.
Gezien zijn enorme werkervaring bij de Belastingdienst lag het voor de hand dat het belastingrecht zijn specialiteit zou worden als advocaat. En dat werd het ook! Elke zaak die ruikt naar financiële issues en/of een faillissement, kan rekenen op zijn interesse.

BONUSTIP VAN DE MEESTER

Eigenlijk is dit een open deur van de meester, want iedereen weet dit. En toch komen veel van de zaken die Cees van der Maas doet, neer op deze open deur:

Doe op tijd aangifte en maak op tijd bezwaar. Houd u aan de aangegeven termijnen.

Het verbaast Cees nog altijd hoe veel mensen te laat aangifte doen en ook niet op tijd bezwaar maken tegen een aanslag die ze te hoog of onredelijk vinden. Vervolgens doen ze ook niets met de boetes die volgen en komen ze pas in actie als er beslag is gelegd op hun huis, hun auto en/of hun bedrijfspand. Dan kunnen ze met nog zulke dure adviseurs komen, maar staan ze al met twee-nul achter. En dan hebben ze Cees van der Maas dus nodig…

Rechtsgebiedenregister

Cees van der Maas heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofdrechtsgebieden geregistreerd:

  • insolventierecht
  • burgerlijk procesrecht
  • ondernemingsrecht

Op grond van deze registratie is hij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten 10 opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

E-mail Cees van der Maas