Uitgesproken praktisch

Archie combineert een uitgesproken mening met een praktische instelling.

Om te beginnen heeft Archie een voorkeur voor zaken die te maken hebben met ondernemers, vastgoed, huurrecht en faillissementen. Cliënten die financieel in zwaar weer zitten, staat hij graag bij. Ook is hij sterk in incassozaken. Hij begrijpt niet waarom cliënten niet vaker het faillissement van een wanbetaler aanvragen. Dat is namelijk een zeer effectief middel om je geld te krijgen.

Archie gaat het liefst een langetermijnrelatie met zijn cliënten aan. “Dat is voor iedereen het leukst,” zegt hij. “Er komen door de jaren heen allerlei verschillende vragen voorbij. Die diversiteit maakt mijn werk heerlijk afwisselend. Een ondernemer die al vóór de start van de onderneming komt praten en met wie we door de jaren heen een relatie opbouwen, is trouwens een stuk voordeliger uit. Ten eerste is alles vanaf het begin goed geregeld: de leveringsvoorwaarden kloppen, de contracten zijn goed, personeelszaken zijn voor elkaar, en daarmee voorkomt de ondernemer heel veel problemen. Ten tweede kennen wij het bedrijf door en door en hebben we minder tijd nodig als er iets aan de hand is.”

Hij houdt niet van procederen. Rechtszaken zijn onaangenaam en duur. Cliënten slapen er slecht van en houden er maar zelden een goed gevoel aan over. Partijen kunnen beter een compromis sluiten, vindt hij, zelfs als het om een principekwestie gaat. Toch zijn er situaties waarin procederen onvermijdelijk is. Omdat Archie altijd maatwerk toepast, uitvoerig met de cliënt praat en de zaak grondig bestudeert, behaalt hij dan goede resultaten.

Waar Archie wel van houdt? Fietsen, muziek, schaatsen, reizen, autoracen en motorrijden, bijvoorbeeld. Hij reist graag naar de bergen, maar niet gewoon omdat het daar mooi is. Hij is een enthousiast sporter en mag zichzelf graag fietsend naar de top vechten. “Dan kom ik mezelf tegen,” zegt hij, “En dat is prachtig. Geeft een goed gevoel.”

In zijn werk geniet Archie van de interactie met mensen. Hij luistert naar het verhaal van zijn cliënt, schakelt snel naar de juridische mogelijkheden en weet alles in begrijpelijke termen uit te leggen. Vervolgens vindt hij het mooi om met het juridische vraagstuk aan de slag te gaan om een oplossing te zoeken waar iedereen zich prettig bij voelt.

Archie is lid van de vereniging van insolventieadvocaten Insolad.

Rechtsgebiedenregister

Archie Verhoog heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofdrechtsgebieden geregistreerd:

  • insolventierecht
  • huurrecht
  • algemene praktijk

Op grond van deze registratie is hij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten 10 opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

E-mail Archie Verhoog