Een faillissement is altijd een drama

Een faillissement is bijna altijd een persoonlijk drama. Als de ondernemer er op tijd bij is, kan een faillissement soms worden voorkomen, maar soms is het onvermijdelijk dat de zaak ten onder gaat. Voor een curator is snel schakelen en koel blijven van essentieel belang. Laten wij daar nou heel goed in zijn. Van der Maas & Verhoog Advocaten staat in de markt zelfs bekend als specialist in faillissementsrecht. Hoewel wij veel meer doen dan dat, klopt het dat wij een brede kennis hebben van alles wat met faillissementen te maken heeft. Ons kantoor treedt regelmatig op als curator in faillissementen en als bewindvoerder in surseances van betaling. Ook adviseren we over doorstarten en bedrijfsovername vanuit een faillissement.

Faillissement en ondernemer

Als ondernemer kunt u op meerdere manieren in aanraking komen met het faillissementsrecht:

  • Als een van uw debiteuren failliet gaat. Wij kunnen met name op het gebied van preventie veel voor u doen. Trek op tijd bij ons aan de bel!
  • Als u een failliet bedrijf wilt kopen. Wij weten precies hoe u dat het beste kunt doen.
  • Als uw onderneming in zwaar weer zit. Wij bieden hulp en begeleiding.
  • Als u vanuit een faillissement wilt doorstarten. Wij weten welke wegen u kunt bewandelen en begeleiden u tijdens de doorstart.

Faillissement en particulier

Ook als particulier kunt u failliet gaan. Als u meer dan twee schuldeisers heeft die u niet kunt betalen, kan een faillissement volgen. Vaak is het voor u als particulier beter om te kiezen voor schuldsanering. Na een faillissement blijven uw bestaande schulden namelijk gewoon staan. Na een schuldsaneringstraject kunt u tenminste met een schone lei beginnen.

Lees meer over schuldsanering en de WSNP

We hebben bij Van der Maas & Verhoog Advocaten veel ervaring op het terrein van aansprakelijkheid van bestuurders en commissarissen. Wij staan hen bij in kritische situaties, bijvoorbeeld wanneer een bedrijf in financieel zwaar weer verkeert en bestuurdersaansprakelijkheid in privé voorkomen moet worden.

Maak een afspraak met een van onze experts in faillissementsrecht