Uitstel of kwijtschelding krijgen

Het kan iedereen gebeuren: er komt een aanslag van de Belastingdienst en u bent niet in staat om die te betalen. In zo’n geval kunt u om uitstel vragen en in termijnen betalen. Bent u ook niet in staat om in termijnen te betalen, dan kunt u om kwijtschelding vragen. Of u die krijgt, hangt natuurlijk af van uw persoonlijke en financiële omstandigheden. Ook is kwijtschelding gebonden aan allerlei formaliteiten.

Het zal u niet verbazen dat de Belastingdienst geneigd is om ‘nee’ te zeggen. Dan heeft u iemand nodig die de weg weet en die u kan helpen om toch een ‘ja’ te krijgen.

Waarom kwijtschelding?

Er kunnen allerlei redenen zijn waarom u belastingaanslagen krijgt die u niet kunt betalen. U heeft bijvoorbeeld helemaal geen inkomen of bezittingen meer. U heeft een controle gehad of u bent wat ongelukkig in uw bedrijf geweest. In 2021 heeft u goed verdiend, terwijl u in 2022 geen goede zaken hebt gedaan. U leeft van krediet naar krediet, en dan komt er een belastingaanslag over 2021, toen u nog zo goed verdiende. En al die verdiensten heeft u in 2022 gebruikt om de rekeningen te betalen.

De ontvanger zegt: “Dan had u moeten reserveren, want u wist dat die aanslag kwam.”

Aankloppen bij de bank helpt niet, want banken lenen geen geld om belasting te betalen. En als de Belastingdienst instemt met uitstel, is dat op voorwaarde dat u binnen een jaar nadat de aanslag is opgelegd, alles afbetaalt. En dat u 100% zekerheid stelt.

De specialisten bij Van der Maas & Verhoog Advocaten weten hoe het werkt. Wij kunnen ervoor zorgen dat er iemand met verstand van zaken naar uw situatie kijkt. Als er een mogelijkheid is om tot een regeling te komen met de Belastingdienst, weten wij die te vinden.

Meer weten? Mail naar Cees van der Maas