Goederen uit een faillissement kopen, hoe werkt dat?

Stel, uw concurrent gaat failliet. Of een onderneming die op een andere manier interessant voor u is. Dit kon wel eens uw grote kans zijn! Misschien zou u het liefst de curator opbellen en vragen: “Wat heb je voor mij?” Was het maar zo eenvoudig.

De curator van een faillissement heeft het vaak ontzettend druk. Hij of zij moet in de eerste 24 uur wel 100 beslissingen nemen. En dan komen al die binnenkomende biedingen en telefoontjes er ook nog bij. Snelheid is belangrijk, of het nu gaat om een doorstart of de verkoop van de failliete boedel.

Uit faillissement opkopen: weet wat u doet

U moet als kandidaat-koper weten wat u doet. Alleen dan maakt u een serieuze kans. Stel dat u in gesprek komt met de curator en die legt ineens een overeenkomst op tafel. Is dat dan een goede deal? De begeleiding van een specialist in faillissementsrecht is prettig voor u en de curator.

Dat geldt helemaal wanneer u personeel overneemt. Daardoor komt uw bieding zeker hoger op de lijst. Maar daar wordt de situatie niet minder complex van. U moet bijvoorbeeld besluiten welke medewerkers u wilt meenemen bij een doorstart. En welke niet. En wat zijn daarvan de consequenties?

Begeleiding nodig van iemand die weet hoe het werkt?