Activa overnemen nu mijn concurrent failliet gaat

Uw concurrent gaat failliet of dreigt failliet te gaan. U ziet een kans, want misschien kunt u delen van dit bedrijf overnemen. Maar weet wat u doet! Wij zien dit vaak fout gaan.

Wachten op het faillissement of niet?

Wanneer u vlak voor het faillissement alvast het een en ander overneemt, kan dit onder pauliana vallen. Simpel gezegd betekent dit, dat u de boel weer kunt inleveren bij de curator, als andere schuldeisers hierdoor worden benadeeld. Vaak kunt u daarom beter even wachten en die zaken van de curator kopen. Wilt u niet wachten? Dan is het belangrijk om exact te weten hoe u zoiets aanpakt.

Het kan nog erger. Het kan aantrekkelijk lijken om het gehele bedrijf alvast over te nemen en voort te zetten. Maar pas op: u begeeft zich al gauw op het gebied van overgang van onderneming. En dan krijgt u alles erbij. Dat kan rampzalig zijn als u het bedrijf juist in afgeslankte vorm wilde voortzetten.

Wees niet te enthousiast

Wees niet te enthousiast bij het overnemen van activa als uw concurrent failliet gaat. Een bedrijf gaat niet voor niets failliet.

Het overnemen van het bedrijf van uw concurrent, of delen daarvan, is altijd maatwerk. Of dat nu vóór of vanuit faillissement gebeurt. Een goed plan en een degelijke voorbereiding zijn essentieel. Net als voldoende kennis op juridisch, financieel en fiscaal gebied.

Van der Maas & Verhoog Advocaten biedt samen met partners begeleiding bij dit soort trajecten. Wij leveren uitsluitend maatwerk, zodat u de kansen benut en niet in de valkuilen valt.

Mail naar Archie Verhoog als u meer wilt weten.