Toegelaten tot de Wsnp.
Wat gebeurt er dan?

Zodra u bent toegelaten tot de Wsnp (Wet Schuldsanering Natuurlijke Personen), stuurt de rechtbank u het vonnis en een brief. In de brief staat onder andere wie uw Wsnp-bewindvoerder is. Maak met hem of haar zo snel mogelijk een afspraak voor een huisbezoek.

Het doel van dit eerste bezoek is om kennis te maken en om te bespreken welke verplichtingen bij de Wsnp horen. Vindt u het prettig om een partner, vriend of begeleider bij het gesprek te hebben? Dan is dat prima.

Wat houdt het huisbezoek in?

De Wsnp-bewindvoerder komt met een collega bij u thuis. Het huisbezoek duurt ongeveer een uur.

De Wsnp-bewindvoerder vertelt wat zijn of haar taken zijn, hoe lang de Wsnp duurt en hoe het precies werkt. Uw verplichtingen komen uitgebreid aan bod. U kunt al uw vragen stellen en uw persoonlijke situatie uitleggen. Daarna neemt u samen uw financiële stukken door en kijkt de Wsnp-bewindvoerder of alle gegevens compleet zijn.

Tenslotte bespreekt u eventuele waardevolle bezittingen, zoals een auto, een boot of een vakantiehuisje. De Wsnp-bewindvoerder kijkt of u deze zaken kunt behouden of moet verkopen.

Verslag van de Wsnp-bewindvoerder

De Wsnp-bewindvoerder maakt aantekeningen en een verslag van het gesprek. U krijgt een kopie van het verslag en een bevestigingsbrief. In deze brief staan uw Wsnp-verplichtingen opnieuw op een rijtje, en ook de gemaakte afspraken. Ook staat er in de brief hoe en wanneer uw Wsnp-bewindvoerder bereikbaar is.

Dit is NIET WAAR over het huisbezoek:

  • De Wsnp-bewindvoerder kijkt niet in de rest van het huis
  • De Wsnp-bewindvoerder kijkt niet in uw kasten of onder meubels
  • De Wsnp-bewindvoerder komt niet met een vrachtwagen om uw spullen mee te nemen
  • Aan de auto van de Wsnp-bewindvoerder is niet te zien waarvoor hij/zij komt

Heeft u nog vragen over het huisbezoek? Wilt u een Wsnp-aanvraag indienen? Bel 050 537 50 10 of mail wsnp@vandermaas-verhoog.nl. Van der Maas & Verhoog Advocaten staat voor u klaar.